Topònim Palamós i Sant Joan

Amb la publicació del llibre El Termenal de Sant Joan, el grup d'edició integrat per membres del Club Alpí Palamós i el gran coneixedor del termenal Josep olivé, vam demanar dues qüestions:

-La restitució de les fites de terme de l'antic límit entre els municipis de Sant Joan i de Palamós. També les que manquen amb la resta de les línies de terme amb altres poblacions limítrofs.

-Donat el procés històric anòmal amb el qual es va produir l'annexió del municipi de Sant Joan per part de Palamós, la inclusió del nom de Sant Joan al topònim oficial de l'actual municipi de Palamós.

Després de diverses reunions amb l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós, la restitució de fites segueix per bon camí amb l'aprovació en el Ple del mes de maig d'una partida destinada a aquest fi.

Pel que fa al topònim, després de diferents contactes amb els regidors de l'Ajuntament de Palamós, estem a l'espera de la creació en el proper Ple del mes de juliol d'un grup de treball que afronti definitivament aquesta reivindicació històrica.


En aquesta lìnia s'ha posat a la venda una samarreta demanant un format de municipi inclusiu. Les podeu trobar a la botiga Brava Tramuntana situada al carrer Ample,10 de Palamós.

Tipus de Noticies